Turizam

vesna2

Zlarin je još neotkriveni dragulj naše obale koji iz godine u godinu sve više privlači turiste i to najviše zbog svoje netaknute prirode gdje imate dojam  kao da sanjate ili  kao da ste zalutali na mjesto koje nema veze sa sadašnjim vremenom.

Uz prekrasan zvuk valova, pjesmu cvrčaka  i  restoranima koji su tik do mora, možete uživati u ukusnim domaćim i internacionalnim jelima.

Smještaj nudimo u hotelu Koralj koji se nalazi na samoj morskoj obali ili u nekom od  lijepo uređenih apartmana ili soba, gdje se možete doista odmoriti i provesti nezaboravan godišnji odmor.

Mjesto je to koje će vas oduševiti susretljivim domaćinima ali i mjesto sa velikim izborom jela i pića. Kulturnih manifestacija i događaja, Vam isto, zasigurno ne će nedostajati.

Daleko od vreve gradova, Zlarin  privlači pozornost onima koji žele malo drugačiji odmor i onima, koji znaju cijeniti prave vrijednosti.

Turistička povijest

U doba ekonomskog procvata Zlarina, na Zlarinu su, osim dva hotela, postojale brojne vile pansionskog tipa. Nastankom Jugoslavije turizam zamire, a obnova nastupa tek 1973. godine, kada se u središtu mjesta otvara hotel “Koralj”.

image005

Pogled iz Hotela “Koralj”

Zanimljivo je da Zlarin ima bogatu tursitičku tradiciju. Davne 1922. godine  imao je  “Društvo za poljepšavanje i promet strancima”, a 1936.god. pri općini Zlarin osnovan je turistički odbor. Turistički letak poziva na boravak u pansionu “Šumica” (Borići) koji se sastoji od dvije vile: Vila “Makale” i Vila “Acalin”, kao i restorana u borićima. U to vrijeme su još radili hotel “Jadran” i konačište “Villa Vukov-Colić”.

2………….3

Zlarin je u 19. stoljeću imao svoju javnu rasvjetu koju je činilo 25 ferala, a 1924. dobio je i 4 petromasa.

Godine 1930. na obali je zasađeno 6 velikih palmi koje su dopremljene s otoka Visa.

Na Zlarinu ćete moći uživati u domaćim specijalitetima u lokalnim restoranima uz prekrasan zvuk valova i pokojeg cvrčka koji su zaštitni znak naše obale.

Kao što vidimo Zlarin je mjesto koje će vas jednostavno oduševiti svojom bogatom ponudom, a pogotovo će oduševiti one koji su željni malo drugačijeg odmora.