Osnivačka skupština Lokalne akcijske grupe “More 249”

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Vodica održana osnivačka skupština LAG-a Šibensko-kninske županije na kojoj su izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Lokalna akcijska grupa ili kraće LAG, ujedinjuje javni, civilni i gospodarski sektor koji, kroz zajedničko djelovanje, unaprjeđuju kvalitetu življenja i rada na svom području koristeći sredstva iz Europske unije. LAG-u mogu pristupiti, osim jedinica lokalne smouprave, poduzeća i javne ustanove, razne udruge i organizacije civilnog duštva, obrtnici, mali privrednici i privatni poduzetnici, vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i zadruge.

Novoosnovani LAG imena More 249, koje je dobilo prema broju otoka u županiji, uključuje sva mjesta od Murtera do Rogoznice, bez šibenskih gradskih četvrti, te sve otoke: grad Vodice, Tribunj, Pirovac, Tisno, Murter – Kornati, Primošten i Rogoznica te naselja grada Šibenika: Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina. Na dosadašnjim sastancima izglasno je ime, logo i slogan: Od mora za more, a sjedište županijskog LAG-a bit će u Vodicama, u zgradi Stare općine na adresi Obala Ive Juričev Cote 9.
Rad LAG-a financirat će se iz LEADER-a, temeljnog Programa za razvoj ruralnog prostora Europske unije.

Možemo biti zadovoljni što nas ima u tako velikom broju ovdje, te će biti dobro da ovako nastavimo i da shvatimo da je LAG zajednički interes svih nas i županije. U ime radnog predsjedništva želio bih da i dalje budemo aktivni u rad LAG-a i onda ćemo imati dobre rezultate – kazao je Ivan Nimac, član radnog predsjedništva, na početku osnivačke skupštine LAG-a

lag2

I na kraju spomenimo da je pored izbora 13 članova Upravnog odbora i 5 člana Nadzornog odbora za predsjednika LAG-a izabrana Jadranka Bolanča obrt Filippo Primošten, koja dolazi iz privatnog sektora a za dopredsjednika LAG-a Ivica Perić iz udruge građana OKEA iz Rogoznice, javni sektor.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr; Infovodice / Foto: Infovodice