Zlarin oborio rekord u broju noćenja i ljetnih događanja

Zlarin_300_201Čak 29 sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija sadržavalo je ovogodišnje zlarinsko kulturno ljeto, a ako se uzme u obzir da su ih organizirali gotovo isključivo vlastitim snagama onda je ta brojka ima još veći značaj. Na Zlarinu su koncerte održavale i glazbene zvijezde svjetskog glasa poput Edina Karamazova, a organizirali su i zanimljive i jedinstvene događaje poput lova cipalja na teču. „Živjeti na otoku i svakodnevno gledati što bi se sve trebalo napraviti i što bi sve voljeli i trebali imati, a ne možemo to ostvariti preko noći, često ulijeva nepovjerenje i razočaranje u cijeli sustav i nas koji smo dio njega. Ono što je bitno je činjenica da na Zlarinu još uvijek postoje ljudi koji se mukotrpno trude i koji će zajedno promijeniti stvari na bolje. Dokaz tome je upravo stalna suradnja Mjesnog odbora i Turističke zajednice Zlarin s našim sveprisutnim DVD-ovcima, KUD-om Koralj, Udrugama Tatavaka, Zlatni otok, Punta Arta i Maslinari te Yacht Clubom. Sve te organizacije djeluju i kreirane su iz razloga da revitaliziramo i podignemo kvalitetu života na Zlarinu“, kažu u TZ Zlarina.
Ove su godine i oborili prošlogodišnji rekord u broju noćenja kojih je bilo oko 17 posto više nego lani. Povećan je broj gostiju iz Austrije koji su bili najbrojniji,a slijede ih Nijemci, Česti, Norvežani, Šveđani i Britanci a na Zlarinu volje ljetovati i domaći turisti kojih je bilo 33,posto više nego lani.
Zbog dobrih turističkih rezultata Zlarin se lani izborio za svoju samostalnu turističku zajednicu koja je očito opravdala taj statut.

Tekst preuzet sa http://www.mok.hr