100 GODINA ZLARINSKOG TURIZMA

 

Srdačno Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate svečano obilježavanje  100 GODINA ZLARINSKOG TURIZMA, u četvrtak 18. kolovoza 2022. pred kućom Šare Hrvatskog centra koralja s početkom u 20:00h.

Ovom prigodom želimo odati počast svima koji su još davne 1922.g. osnovali „Društvo za poljepšavanje i promet strancima“ nakon čega je uslijedio niz turističkih aktivnosti koje su obilježile budući razvoj otoka. Od prvih vila i pansiona, izleta s brodom Nirvana, taverni i restorana, gradnje hotela, kupališta, tiskanja turističke brošure i razglednica do organiziranja raznih kulturno zabavnih manifestacija, u sto godina Zlarin je doživio i preživio mnogobrojne prepreke.

Ipak, običaji i bogata kulturna baština se sačuvala te i danas kroz brojna društva i organizacije Zlarinjani s ljubavlju rade na napretku i obogaćivanju otoka.

Na svečanosti ćemo zahvaliti svima koji su svojim vještinama, znanjima i poslovima doprinijeli razvoju i promociji otoka, ali i očuvanju života na otoku. Prigodno će biti uručene plakete koje je dizajnirao hrvatski slikar Vatroslav Kuliš.

Manifestaciju će voditi: Zvonimir Varošanec i Velibor Krasić

Nastupa: Edin Karamazov

Gost: Mladen Truta Tabulov

Organizator TZ mjesta Zlarin

Pokrovitelj Grad Šibenik