“BALTAZAR – PRIJATELJ OTOČKE DJECE”

 BALTAZAR PLAKAT Sjećate li se legendarnog profesora Baltazara kako je zamišljeno hodao svojim laboratorijem dok mu nije sinula ideja kojom će pomoći Baltazargradu? Profesor Baltazar je znanstvenik iz šarolikog izmišljenog grada, inspiriranog Zagrebom. On je dobra duša grada čiji se stanovnici obraćaju upravo njumu u potrazi za rješenjem svih svojih neobičnih problema. Baltazar je jedan od rijetkih likova animiranog filma koji svoje i tuđe probleme ne rješava nasiljem, već maštom. Mnoge je generacije ispratio na spavanje prije večernjeg dnevnika i uvaukao se u srca podjednako djeci i odraslima. Predstavu o profesoru Baltazaru osmišljena je u skladu sa dobrim duhom crtića prepunim univerzalnih poruka rezumljivh djeci svih uzrasta. Baltazar ukazuje na lakoću riješavanja najtežih problema I nedoumica, senzibilizira djecu na prihvaćanje različitosti i motivira ih da uz pomoć mašte I dosjetljivosti, pomažu drugima. Predstava govori o potrebi živih bića da zadovolje svoju radoznalost kroz priču o putovanju jedne ptice. Kostimi i scenski elementi osmišljeni su kako bi djeci približili svjetske kulturne znamenitosti poput kosog tornja u Pisi, opere u Sydney-u, egipatskih piramida i drugih.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPredstava „Prof. Baltazar – put oko svijeta“ govori o jednoj znatiželjnoj ptici, koja na svojim putovanjima uvijek kasni jer joj pažnju odvlači znatiželja i zanimanje za svaku zemlju svijeta. Svugdje se zaustavlja i začuđeno promatra različitosti. Na žalost, to njezino stalno kašnjenje dovodi ju u Baltazargrad tek na jesen, kada više nema niti jedne ptice iz njezina jata. Profesoru Baltazaru sinula je ideja i taj problem će riješiti uz pomoć svog čudesnog stroja kojim će proizvesti neobičan šareni kišobran. Taj kišobran će ptici pomoći da postane turistički vodić i navesti ostale ptice da ubuduće slijede njen tempo putovanja. Vesela priča o mogućnostima, različitosti i dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu. Vežite se i uletite u svijet bajke, u svijet gdje je sve moguće!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPROJEKT “BALTAZAR – PRIJATELJ OTOČKE DJECE” Ministarstva kulture i Kazališta Tvornica lutaka; predstava “Baltazar – Put oko svijeta” besplatno gostuje na otocima za otočku djecu, uz profesionalne glumce i autore – Mario Kovač, Filip Djetelić i Petra Radin. Traje 40 minuta i predviđena je za djecu od 2 godine na više.

Plan gostovanja u ponedjeljak, 30.12.2013.:

1. Pag, otok Pag – suorganizator Centar za kulturu (Ivana Vuleta) – 10 sati (postava scene sat ranije)
2. Šepurine, otok Prvić – suorganizatori mjesni odbori otoka Prvić (Blaž Renić, Goran Kursar) – 16 sati (postava scene sat ranije)
3. Zlarin, otok Zlarin – suorganizatori mjesni odbor (Vladimir Buneta), Hotel Koralj (Renato Miškov) – 19.30 sati

PRODUKCIJSKI TIM:

Produkcija: Kazalište Tvornica lutaka i POU Velika Gorica
Scenarij: Mario Kovač i Petra Radin
Režija: Mario Kovač
Glume: Filip Detelić, Mario Kovač i Petra Radin
Scenografija: Matija Šantić
Lutke i rekvizita: Dunja Niemčić
Kostimi: Barbara Bourek
Savjetnik: Zlatko Bourek
Glazba: Tomislav Babić
Pokret i koreografija: Maja Kovač
Oblikovanje svjetla: Alen Marin

Marketing i produkcija : Domnana Hay / www.butterflyeffect.hr