Brudetijada 2019.

10. godina

10. kolovoza

10 ekipa

_____________

Brudetijada Zlarin 2019.

 

Ponosimo se reći da je ovo naše malo natjecanje u kuhanju brudeta ove godine jubilarno i u znaku 10tke, pa ćemo se potruditi da i Vaš doživljaj bude za deset.

Tko još ne zna ponovit ćemo, deset ekipa – svi kuhari amateri, natječu se u spravljanju najukusnijeg brudeta, a žiri kojeg činu stare zlarinke ocjenjuju. Tri najgora nemaju priliku kuhati dogodine, ne za kaznu već zbog sve većeg interesa.

U iščekivanju brudeta nepca će Vam zasladiti kolači KUD-a Koralj koji svake godine organiziraju malu prodaju. Ujedno, ovo je prva „PlasticFree“ Brudetijada pa Vas pozivamo ako želite ponijeti kući malo kolača dođite sa svojim zdjelicama.

Zanimljiva će biti i ovogodišnja lutrija jer nam vrijedne nagrade stižu iz cijele županije, od noćenja na Obonjanu do zipline-a na rijeci Čikoli, a glavna nagrada je još tajna. Lutrije ćete moći kupiti u našem uredu od slijedećeg tjedna.

Posebnu notu ove zlarinske noći čini povezanost domaćih stanovnika i turista budući da svi zajedno sudjeluju u pripremanju i kuhanju. Točno ju je tako vidio začetnik Brudetijade još 2010. te je naše obećanje održavati tu ideju živom i u njegovom vedrom duhu.

Veseliti ćemo se svi, a kako i ne bi kada se iz godine u godinu zajedno družimo uz dobro nam poznate mirise otočke kužine i u ritmu dobre glazbe za koju su ove godine zaduženi Trio Maestro i Bagatini.

Organizatori: Turistička zajednica Zlarin, Kulturno umjetničko društvo Koralj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlarin, Mjesni odbor Zlarin.

Pokrovitelji: Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije