DALMATIA ŠIBENIK OUTDOOR FESTIVAL

Drago nam je obavijestiti Vas da smo ponosni partneri DALMATIA ŠIBENIK OUTDOOR FESTIVAL koji će se po prvi put održati 8. i 9. listopada 2022. i to na tri lokacije: na Malom Vignju (Jadrija), Baldekinu i na Zlarinu.

Festival počinje 08. na Jadriji već u jutarnjim satima, a onda se seli na naš otok gdje će se sudionici moći okušati u slobodnom penjanju (i natjecati) te sudjelovati na radionicama joge.

Organiziran je besplatan prijevoz brodom s Jadrije, u 12:00h i 13:30h.

Sportsko penjanje će se održati na Poturičinim kruzima, cca 45 min hoda do zapadne strane otoka. Penjačka stijena je visoka 18m, prosječne dužine 10m i opremljena je 21 smjerom – težine od 4b do 6b.

Radionica penjanja počinje u 13.30h, a natjecanje u 15h te po dolasku na otok dočekati će Vas okrijepa i vodič.

Natjecanje u sportskom penjanju odvijat će se na jednom penjačkom smjeru. Natjecatelji penju osiguravani odozgo (tzv. top rope), a kriterij za određivanje pozicije natjecatelja u ukupnom poretku predstavlja vrijeme potrebno za uspješno savladavanje smijera. Vrijeme uspona obuhvaća vrijeme od signala suca za start do trenutka kada natjecatelj jednom rukom dodirne sidrište koje označava završetak smjera.

Neovisno jeste li iskusan penjač ili tek početnik koji će se po prvi puta okušati u ovoj atraktivnoj outdoor disciplini, jedno je sigurno – uživat ćete u prekrasnom ambijentu, spektakularnom pogledu i netaknutoj prirodi otoka Zlarina.

 

Radionica joge  počinje u 15.00h na Trutinom mulu.

Pridružite nam se na besplatnim radionicama joge te dopustite svojim mišićima da se opuste, a umu da se smiri.

Kao takve prilagođene su svima te ste dobrodošli i ako nemate prethodno iskustvo u prakticiranju joge. Radionica traje sat i pol vremena.

Za vježbanje joge vam je potrebna udobna odjeća te prostirka (ili ručnik).

Povratak na Jadriju brodom u 17:00h i 18:00h.