DARIJA ŠESTO – PARIZ U MOM OKU

Pozivamo Vas da posjetite izložbu fotografija Darije Šesto, koja se otvara 30.07. s početkom u 21:00 sat u Zavičajnom muzeju Vesne Parun.

thumbDarija Šesto fotografijom se bavi unazad nekoliko godina. Educirala se unutar programa Škole fotografije Fotonaut pod vodstvom mr. sc. Damira Tiljka. Godine 2015. u zagrebačkoj galeriji u okviru Fotokluba Zagreb, održala je svoju veliku, samostalnu izložbu „Percepcije“ gdje je, putem 39 fotografija velikog formata, propitivala mogućnosti diskontinuiteta tj. ciljano postizanje različitih vizura koje traže više kutova gledanja.

Darija Šesto je izlagala svoje fotografije na salonima fotografija i natječajnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositeljica je i fotografskog FIAP zvanja.

Ovdje pred sobom, na njenoj prvoj zlarinskoj izložbi, imamo fotografije Darije Nonveiller Šesto, Zagrepčanke i povremene stanovnice Zlarina, po profesiji i obrazovanju doktorice specijalistice medicine, a po talentu i „obrazovanju uz rad“- izvrsne fotografkinje. Premda se opredijelila za drugi životni poziv Darija Nonveiller Šesto spada u one koji su za poziv mogli odabrati bilo što – sve i uvijek jednako uspješno. Ipak, premda se opredijelila za egzaktno, u njoj je oduvijek tinjao jedan mali i neugasivi plamen umjetničkog kreativca, oblikovatelja, onoga koji sjajno uočava i znade to pretočiti u formu.

Sve su to slike pariške svakodnevice- na Darijinim fotografijama, osobito zbog crno bijele tehnike, izgledaju kao sublimat motiva i kadra, sjajan spoj onoga što je na slici i izreza u kojem je predstavljeno. Pariz je, kaže, jedan od najljepših gradova Europe, grad koji nadahnjuje, grad mladih i zaljubljenih na svakom koraku, i dalje je grad umjetnika koji tu dišu punim plućima i pune baterije, ali, i grad krcat onima koji, kako Darija također priča, „klikću“ svojim fotoaparatima. Želeći ga, valjda, zadržati u svom vizualnom i emotivnom “vlasništvu“ zauvijek.
Crno bijela tehnika Darijin je izbor zato što evocira prošla vremena koja su prohujala tim prelijepim gradom. Tako je njegovoj suvremenosti udarila svoj osobni autorski pečat.
Darija Nonveiller Šesto članica je Foto kluba Zagreb koji joj je pomogao razvijati očigledni talent za fotografiju. Snima svakodnevno, povremeno se posvećuje zaokruženim temama i ima radova za nekoliko tematskih izložaba. Do sada je imala dvije samostalne, sudjelovala na brojnim skupnim, na brojnim fotografskim natječajima u inozemstvu gdje su njene fotografije primljene i nagrađivane.

 

Ova izložba posvećena je Parizu u kojem je prošlih godina povremeno boravila.

Organizator: KUD Koralj