Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlarin

Tradicionalni nogometni turnir

nogom.turDanas počinje nogometni turnir na male branke u organizaciji našeg DVD-a Zlarin. Tradicija stara već  19 godina uvijek okupi sve generacije muškog roda, koje ni vrućina ni mrak ne može zaustaviti  da se dobro zabavu, malo prijateljski nadmeću i na kraju svi zajedno popiju pivicu.

Tijekom godina bilo je tu raznih ekipa, nekih malo više talentiranih, nekih malo manje.  Nekih koji su se borili za svaki gol, a nekih i koji su jedva trčali preko terena.  Domaći će se sjetiti i jednih, čije ime nećemo spomenuti, koji su igrali u grudnjacima, spavaćicama, vaterpolskim kapicama pa čak i u majicama zaštitne boje suprotnog tima. Drugi će se nasmijati kako jedna ekipa broji  4 igrača, a druga i preko 10.

 Na kraju, možemo samo reći da nas ovaj turnir, koji je i više od običnog nogometnog turnira,  prati od malih nogu i postao je neophodan društveni događaj svake turističke sezone.

 

Stolni tenis

stolniNo, tu nije kraj i bezbrojnim aktivnostima i organizacijskim sposobnostima koje naš DVD obavlja i posjeduje. Naime, pokrenuli su još jedan turnir kojem je ovo druga godina zaredom, a to je turnir u stolnom tenisu. Traje samo jedan dan, ali okupi veliki broj natjecatelja od ranog jutra te traje do kasnog popodneva. Dobno ograničenje se jedino odnosi na mlađe od 15 god., dok je kotizacija 20,00kn. Prijaviti se možete sve do sat vremena prije natjecanja. Konkurencija je velika, ali vam je zabava zagarantirana!

 

Dobrovoljne aktivnosti

dvd2dvd1Svima na Zlarinu je itekako znano da se za svaki veći posao  možemo uvijek javiti našim vrijednim  momcima iz DVD-a. Tako su i ove godine prihvatili našu molbu da operu ulice, a samoinicijativno su i otklonili bor koji se srušio prošle zime na plaži Šegac. Djeluju uvijek u najboljem interesu Zlarina i pomažu koliko god mogu. Možete ih vidjeti  kako prevozu kamionom ljude na misu Gospe od Rašelje, ispumpavaju potopljene gajete, uređuju okoliš, čistu poljske putove ili kako zimi čistu tavane od snijega, nosu hranu i drva nemoćnima.

Ovim putem im želimo odati priznanje koje zaslužuju i zahvaliti im se na stalnoj podršci i sudjelovanju u raznim događanjima i radnim akcijama.