Edukacija za iznajmljivače – sustav eVisitor

Hrvatska turistička zajednica izradila je informacijski sustav eVisitor, a dana 20.11.2015. objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN 126/15) kojm je sustav eVisitor propisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima o obveznicima i turistima. Obveza korištenja sustava od strane obveznika prijave i odjave te turističkih zajednica započinje 01.01.2016. godine, te se nakon toga datuma ukidaju svi alternativni načini prijave i odjave. 

Korištenje eVisitor-a ne zahtjeva dodatno instaliranje na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet za korištenje je da se do prvog dolaska gostiju obrate svojoj turističkoj zajednici koja će izdati korisničko ime, lozinku i TAN tablicu za prijavu u sustav, te uputiti na pomoćne materijale u svladavanju vrlo jednostavne i intuitivne aplikacije. Za sve one koji ne posjeduju potrebnu informatičku opremu (računalo, pametni telefon ili tablet uređaj), novi Pravilnik predviđa instalaciju terminala u turističkoj zajednici na kojem će se moći izvršiti prijava i odjava turista uz asistenciju djelatnika TZ-a.

Naglašavamo da je potrebno da obveznik samo prvi put osobno dođe u ured TZ mjesta Zlarin po svoje pristupne podatke, uz obavezno predočenje identifikacijskog dokumenta, OIB-a i rješenja o pružanju usluga, a u slučaju da podatke preuzima opunomoćena osoba, mora imati pisanu punomoć od ovlaštene osobe, ovjerenu od javnog bilježnika. Sve aktivnosti u sustavu se bilježe i vezane su uz korisničko ime, te je stoga vrlo bitno ozbiljno pristupiti prvoj registraciji i preuzimanju korisničkih podataka.

 

Obveznicima će korištenje ove intuitivne aplikacije dodatno olakšati i već objavljeni materijali Hrvatske turističke zajednice:

opće informacije o sustavu eVisitor:  https://www.evisitor.hr/info/

video materijali za obveznike: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

korisnička dokumentacija za obveznike LINK

često postavljana pitanja FAQ

 

Edukacija za sve privatne iznajmljivače o novom informacijskom sustavu za  prijavu i odjavu turista će se održati u petak, 17.06.2016. s početkom u 16h u hotelu „Koralj“ te molimo za obavezno prisustvo. Voditeljica edukacije je gđa. Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Grada Vodice i certificirana edukatorica Hrvatske turističke zajednice.

unnamed