I TI LJUBAV NEKOM DAJ

unnamedU subotu, 30. studenoga u 17,00 sati na Velikoj sceni Dječja i lutkarska scena HNK-a u Varaždinu premijerno će se izvesti predstava I ti ljubav nekom daj kojiu je po tekstu poznate hrvatske pjesnikinje Vesne Parun režirao Ladislav Vindakijević koji potpisuje i scensku obradu.

“Kao što je u mnogim pjesmama Vesna Parun opisala nezaboravne likove životinja (mačke, magarce, guštere) tako i u ovoj duhovitoj igri dovodi na scenu pse, raznih vrsta i rasa. Priča nas odvodi u azil za napuštene i izgubljene pse, ali i kraj mračnog okruženja, igra se odvija u veselom, iskričavom Paruničinom svijetu punom fantazije i mašte, koji će jednako educirati i zabaviti.” (L. Vindakijević)

U toj veseloj, prpošnoj, raspjevanoj, rasplesanoj predstavi koja govori o natjecanju psića za titulu Ponoćne ogrlice igraju, plešu i pjevaju: Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek, Hana Hegedušić, Matija Kezele, Nancy Abdel Sakhi, Zvonko Zečević, Beti Lučić i Nikolina Herceg. Skladatelj je Mate Matišić, scenografi Ladislav Vindakijević i Ivan Duić, kostimografi i lutkar Ivan Duić, a koreografkinja Đurđica Kunej.

Galerija slika: