IVENTURA

IMG075Kulturno umjetničko društvo Koralj i Turistička zajednica Zlarin vam donose još jedno zanimljivo događanje – izložbu našeg dragog prijatelja i velikog umjetnika Vedrana Perkova. Prije otvorenja izložbe autor će održati javno predavanje na kojemu će prikazati odabir radova koje je izradio tijekom petnaestogodišnje karijere. Posjetitelji će imati mogućnost da se upoznaju s produkcijom radova, načinima njihovog nastanka i idejama koje su predhodile njihovoj izradi.

Program razgovora s umjetnikom nazvan je: Ki si, čigov si i ča činiš? “Godinama već Boris Gregov mene nagovara da napravim izložbu u zlarinskom muzeju. Godinama, isto tako, uspjeva san izmisliti nekakvu izliku, opravdanje, razlog da to ne napravim. Ne zbog toga šta je meni lino, jer mi se ne da, jer je lito i – pusti me s mirom. Niti jedan od razloga takve vrste nije bija razlog moga odbijanja.

Ove je godine došlo stani- pani i više nisan moga škivat. A meni, stvarno, izložba u Zlarinu ne triba. Pokušati ću vam ovom prilikom, jednom iventurom, pokazati zbog čega mislim da je tako.”

ŽIVOTOPIS

aman2449998.jpg.crop_displayVedran Perkov rođen je u Splitu 1972. godine.

Diplomirao je slikarstvo 2002. na Accademia di Belle Arti di Brera, klasa prof. Diego Espositoa, u Milanu, Italija. Od 2004. do 2010. radio je kao asistent i docent slikarstva na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Izlagao je na samostalnim izložbama u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Poreču, Dubrovniku i Milanu, te na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Sudionik raznih workshopova i Artist-in-Residence programa u Hrvatskoj, Italiji, Švedskoj, Latviji, Alžiru i SAD. U novije vrijeme izlagačku djelatnost kombinira i s kustoskom aktivnošću.

Dobitnik je Nagrade Radoslav Putar 2007. i Velike nagrade splitskog salona također 2007. godine.

 Trajanje: od subote 07.09. do 17.09.

Zavičajni muzej Vesne Parun s početkom u 19.30h.

Organizatori : KUD Koralj, Turistička zajednica Zlarin uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH

plakat_izlozba_perkov (pdf download)