KONCERT KLASIČNE KOMORNE GLAZBE

Pozivamo Vas na koncert klasične komorne glazbe u nedjelju 16.8.2020. s početkom u 21:00 h u Crkvi Marijina Uznesenja.

Sudjeluju:

  •  Lana Plančić, violina           
  •  Zvonimir Perković, violončelo             
  •  Ivan Varošanec, klavir

 

Program koncerta:

  1. Paganini: Moses fantazija za violinu
  2. I. Čajkovski: Adagio iz baleta Uspavana ljepotica (obrada za klavir solo M. Pletneva)
  3. Prokofjev: Sonata za violončelo u C-duru, op. 119

           Moderato – Andante dolce – Moderatoprimo Allegro,

                                                                 ma nontroppo

  1. Rahmanjinov: Trio élégiaquebr. 1 u g-molu

 

Lana Plančić, rođena u Šibeniku 2001. godine, završila je prvu godinu studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa. Sudjeluje na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima od kojih se izdvajaju: Oskar znanja na državnom natjecanju, prva nagrada na međunarodnom natjecanju “Ars nova” u Italiji i prve nagrade na međunarodnom natjecanju “Daleki akordi”. Polazi seminare kod Dore Schwarzberg, AsijeKushner, Stefana Milenkovića te Leonida Sorokowa.

Zvonimir Perković, rođen je u Šibeniku 2001. godine. Pohađa akademiju ZHdK u Zürich, Švicarska, u klasi prof. Orfea Mandozzija, gdje je završio drugu godinu studija. Također je ove godine maturirao u Gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku. Počeo je svirati violončelo s 9 godina. Od samog početka je sudjelovao na državnim i međunarodnim natjecanjima gdje je osvojio nagrade i priznanja. Srednjoškolsko obrazovanje je završio kod prof. Branimira Pustičkog. S mnogih natjecanja izdvajaju se: prve nagrade i Oskar znanja na državnim natjecanjima, laureat na natjecanju „Daleki akordi“, nagrade  na međunarodnim violončelističkim  natjecanjima „Antonio Janigro“ u Hrvatskoj, „Liezen“ u Austriji, “Heran“ u Češkoj „Golden Keys“ u Švicarskoj, priznanje  na jednom od najvećih natjecanja za mlade glazbenike „P.I.Čajkovski“ u Rusiji itd. Sudjelovao je na seminarima međunarodno priznatih profesora. Ljeta provodi na Zlarinu.

Ivan Varošanec, rođen u Zagrebu, diplomirao je u klasi profesora Đure Tikvice. Petu godinu studija proveo je u Beču Universität für Musik und darstellende Kunst u klasi renomiranog njemačkog pedagoga Stefana Arnolda. Trenutno je student poslijediplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Osvojio je brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu: prva nagrada na natjecanju Remek djela glasovirske glazbe, Moskva; nagrada za najbolju izvedbu djela J. Brahmsa, San Daniele, Italija; prve i druge nagrade na državnim natjecanjima Republike Hrvatske itd. Sudjelovao je kao solist te komorni glazbenik na brojnim seminarima, festivalima. Nastupao diljem Hrvatske kao i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Austrija,Bosna i Hercegovina, Njemačka, Rusija, Portugal). Usavršavao se s mnogim međunarodno priznatim profesorima  (NataliaTrull ,Grigory Gruzmann, Pascal Nemirovski itd. Od 2013. do 2016. godine za Muzičku akademiju u Zagrebu djelovao je kao organizator ciklusa Virtuoso.

 

Ulaznica – donacija za crkvena zvona

Molimo Vas da se pridržavate uputa izdanih od strane stožera civilne zaštite prilikom ulaska u Crkvu.