KONCERT KLASIČNE KOMORNE GLAZBE

Lucija STANOJEVIĆ, violina

Ivan VAROŠANEC, klavir

Pozivamo Vas na zajednički koncert klasične komorne glazbe u ponedjeljak, 27.07.2020. s početkom u 21:00 h u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije

Clair de lune

PROGRAM KONCERTA

   1. Franck: Sonata za violinu i klavir u A-duru

Allegretto ben moderato

Allegro

Ben moderato: Recitativo-Fantasia

Allegretto pocomosso

  2. Čajkovski: Adagio iz baleta Uspavana ljepotica (obrada za klavir solo M. Pletneva)

  3. Debussy: Clair de lune (Mjesečina) u obradi za violinu i klavir

 

Lucija Stanojević, rođena u Šibeniku. Muzičku akademiju završava u Zagrebu. Uz aktivno sviranje bavi se pedagoškim radom, zaposlena kao profesor violine i voditeljica gudačkog orkestra u Glazbenoj školi Jastrebarsko. Voditeljica je brojnih radionica i projekata za djecu i mlade ( MDF Šibenik, Muzički Biennale Zagreb, surađuje s HRT-om, HGM-om , brojnim udrugama). Osim glazbom bavi se i pisanjem pa je tako u ljeto 2018.izdala slikovnicu Ritam Zvukolik čija priča se temelji na osnovnim pojmovima glazbe. Kazalište je još jedna Lucijina ljubav. Uz glumicu Svetlanu Pataftu autorski i izvođački je sudjelovala u predstavi Zvukolika šuma, a u kolovozu će biti i dio predstave Plastonci u režiji slovenskog redatelja Peter Kusa. Uz klasičnu glazbu zanimaju je i drugi glazbeni žanrovi te je tako bila i jest član brojnih bendova- Kazan, Cinkuši, Doringo, Fred Lanz… Osim zbog obitelji, prijatelja i ljubavi prema rodnom gradu čest razlog dolaska je suradnja s divnim Gradskim Komornim Orkestrom Šibenik i ljeti festivalskim orkestrom Šansone Šibenik.

 

Ivan Varošanec, rođen u Zagrebu, diplomirao je u klasi profesora Đure Tikvice. Petu godinu studija proveo je u Beču Universität für Musik und dar stellen de Kunst u klasi renomiranog njemačkog profesora Stefana Arnolda. Trenutno je student poslije diplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagreb u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Osvojio je  brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu: prva nagrada na natjecanju Remek djela glasovirske glazbe, Moskva; nagrada za najbolju izvedbu djela J. Brahmsa, San Daniele, Italija; prve i druge nagrade na državnim natjecanjima Republike Hrvatske itd. Sudjelovao je kao solist te komorni glazbenik na brojnim seminarima, festivalima nastupao diljem Hrvatske kao i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Rusija, Portugal). Usavršavao se s mnogim međunarodno priznatim profesorima (Natalia Trull, Grigory  Gruzmann, Pascal Nemirovski itd.). Od 2013. do 2016. godine za Muzičku akademiju u Zagrebu djelovao je kao organizator ciklusa Virtuoso – koncertnog ciklus studenata Muzičke akademije s koncertima u Zagrebu, kao i u drugim Hrvatskim gradovima. Uz pijanistički angažman, Ivan već tri godine djeluje i kao pedagog te studira Elektrotehniku i računarstvo na studiju FH Technijum Wien u Austriji.

Rad u istoj školi , ali ponajviše ljubav prema glazbi, moru i druženju inspirirala je Luciju i Ivana da održe koncert na zlarinskoj mjesečini.

Ulaz je donacija za popravak crkvenih zvona

Koncert će se održati sukladno odredbama civilnog stožera.