Koncert zbora Sv. Roko

Pozivamo Vas da provedete ugodnu ljetnu večer na koncertu zbora Sv. Roko iz Zatona uz obrade dalmatinske i strane zabavne glazbe u ponedjeljak, 12.08.2019. u crkvi Uznesenja Marijina s početkom u 20:30 h.

Zbor je osnovan je u svibnju 2005. nastavljajući tradiciju organiziranog pjevanja u Zatonu, koja je bila ugašena kroz Domovinski rat.
Zbor broji tridesetak članova, a posebnja pažnja posvećuje se okupljanju i obrazovanju mladih.

Redovito uveličava sve značajne crkvene svečanosti u svom mjestu, kao što su Božić, Uskrs, blagdan Velike Gospe i Sveti Roko.

Također, kao kulturna udruga, organizira kulturni život u Zatonu, u sklopu kojeg su ostvarene brojne kulturne večeri u suradnji s gostujućim ansamblima.

Zbor je nastupio na brojnim manifestacijama, među kojima su Primoštenske užance i svečana misa sa šibenskim Katedralnim zborom 2006. i 2007. na dan Sv. Mihovila u Šibeniku, gostovanje u Luzernu 2009., svečane mise u Međugorju 2010. i Mariji Bistrici 2013., te je održao brojne koncerte i gostovanja u suradnji sa zborovima i orkestrima iz Primoštena, Murtera, Čavala kraj Rijeke, Zaprešića, Drniša, Vodica i Pirovca.

Voditelj zbora je prof. Marica Berić.

Ulaz je slobodan, ali će se prikupljati dobrovoljni prilozi za obnovu crkve.

Organizator: TZ Zlarin