KREŠIMIR STRAŽANAC I PAVAO MAŠIĆ – VEČER CRNAČKIH DUHOVNIH PJESAMA

Pozivamo Vas na večer crnačkih duhovnih pjesama koje će izvoditi vrhunski Krešimir Stražanac (bariton) i Pavao Mašić (orgulje) u subotu 07.08.2021. u crkvi Marijina Uznesenja s početkom u 21:15 h.

 

Pavao Mašić, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom natjecanju orguljaša u Lausanni (2006.), razvija uspješnu karijeru koncertnog orguljaša i čembalista. Raznovrsni interesi njegovog umjetničkog djelovanja u kombinaciji s temeljitim istraživačkim radom, kao i konstantnom potragom za što izražajnijim interpretacijama, rezultiraju upečatljivim, virtuoznim i vrlo cijenjenim nastupima. Glazbu je studirao u Zagrebu, Lausanni i Freiburgu, a od 1999. g. djeluje kao glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu gdje nastavlja bogatu tradiciju sviranja orgulja koja se u toj povijesnoj crkvi kontinuirano bilježi još od 1359. g. Usporedno djeluje u zvanju izvanrednog profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje razvija široku pedagošku djelatnost i odgaja nove generacije čembalista i orguljaša. Redovito koncertira diljem Južne Amerike, Rusije, Europe i Izraela, sudjeluje u radu žirija međunarodnih natjecanja, voditelj je Orguljaške ljetne škole koja se preko 25 godina održava u Šibeniku, a kao umjetnički voditelj festivala Orgulje sv. Marka zaslužan je za koncertna gostovanja dvadesetak svjetski istaknutih orguljaša koji su po prvi put posjetili Hrvatsku. Više na www.pavaomasic.com

 

Bas-bariton Krešimir Stražanac pjevanje je studirao u Stuttgartu. Nakon studija, postao je solist Opere u Zürichu gdje je tumačio uloge kao što su Harlekin (Arijadna na Naxosu R. Straussa), Barun Tusenbach (Tri sestre P. Eötvösa), Ping (Turandot G. Puccinija), Don Fernando (Fidelio L. van Beethovena) i dr., pod ravnanjem nekih od najvećih dirigenata današnjice: Bernarda Haitinka, Nella Santija, Massima Zanettija, Franza Welser-Mösta, Plácida Dominga, Vladimira Fedosejeva, Petera Schneidera. U Bavarskoj državnoj operi u Münchenu debitirao je 2017. s ulogom Pietra Flévillea u novoj produkciji opere Andrea Chénier Umberta Giordana, a 2018. prvi je put nastupio u Frankfurtskoj operi kao Barun Tusenbach. U 2019. debitirao je i sa ulogama Franka (Straussov Šišmiš) sa Bamberškim sinfoničarima i Kreonta (Oedipus Rex Igora Stravinskog) sa Nacionalnim simfonijskim orkestrom Poljskog Radija. Pobjednik je međunarodnih natjecanja Cantilena u Bayreuthu (u kategoriji opere i operete) i La Voce Bavarske radiotelevizije (u kategoriji umjetničke pjesme) te Hugo Wolf u skladateljevu rodnom mjestu Slovenj Gradecu, a također je osvojio nagrade natjecanjima Paula Salomon Lindberg u Berlinu.

Program:

„Negro Spirituals: Songs of the Underground Railroad“

Music: Negro Spiritual

Arranged by: Harry Thacker Burleigh (1866-1949)

 

Weepin’ Mary   

Nobody Knows the Trouble I’ve Seen      

Joshua Fit the Battle ob Jericho                

Don’t Be Weary Traveler                                

 

Heav’n, Heav’n                 

My Way’s Cloudy

Swing Low, Sweet Chariot           

De Gospel Train

 

Wade in De Water          

Steal Away         

Deep River         

Go Down, Moses             

Ulaz slobodan

Prikupljanje sredstava za obnovu župnog dvora

Ograničenje 50 osoba