LOKVICA – centar bioraznolikosti Zlarina

Projekt “Lokvica” smo osmislili i dogovorili u suradnji s udrugom Tatavaka koja je potom vrijedno širila priču i aplicirala na razne natječaje. Rezultat je evidentan već nakon prve radne akcije koja se održala prošlu subotu 17.04.2021., a planiran je još cijeli niz aktivnosti.

Akciji su se pridružili brojni otočni volonteri, ali ujedno i članovi lokalnog Vatrogasnog društva, Yacht cluba, Mjesnog odbora i Zlarinskih maslinara. U pogledu odvoza nastalog otpada podršku nam je pružio Zeleni grad Šibenik. Stručnu pomoć i podršku u realizaciji cijelog projekta dali su nam partneri – udruga 4 grada Dragodid i Alen Čikada (obrt Kallokva).

Nakon što smo prošlog vikenda kompletno očistili ovaj zapušteni teren sada krećemo u radionice suhozidne gradnje kako bismo Lokvici u potpunosti vratili sjaj. Ujedno, otočna mladež je odlučna u tome da očistimo stari put do istoimene uvale te ćemo se ovisno o broju volontera ove subote posvetiti i tome.

Zato Vas srdačno pozivamo da provedete s nama ovaj vikend, 24.-25.04. na Lokvici, naučite ponešto i suhozidima te doprinesete razvoju cijele ove predivne priče!

Projekt je sufinanciran sredstvima WWF Adria, Šibensko-kninske županije, Mjesnog odbora Zlarin.

Photo credit: Mario Gregov