OBORENI REKORDI

988669_194052497420512_1997488165_n Živjeti na otoku i svakodnevno gledati što bi se sve trebalo napraviti i što bi sve voljeli i trebali imati, a nismo u mogućnosti to ostvariti preko noći, često ulijeva nepovjerenje i razočaranje u cijeli sustav i nas koji smo dio njega. Ono što je bitno je činjenica da na Zlarinu još uvijek postoje ljudi koji se mukotrpno trude i koji će zajedno promijeniti stvari na bolje. Dokaz tome je upravo stalna suradnja Mjesnog odbora i Turističke zajednice Zlarin sa našim sveprisutnim DVD-ovcima, KUD-om Koralj, Udrugama Tatavaka, Zlatni otok, Punta Arta i Maslinari te Yacht Clubom. Sve te organizacije djeluju i kreirane su iz razloga da revitaliziramo i podignemo kvalitetu života na Otoku.
nik_8319Uspješnu suradnju i dobre odnose možemo vidjeti i kroz odlične sadržaje koji su ponuđeni ove turističke sezone. Naime, Zlarinsko kulturno lito 2013. sastojalo se od čak 29 sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija, ne brojeći koncerte koji su bili organizirani od strane lokalnih ugostitelja. Tom brojkom se zaista treba ponositi jer je to rezultat zajedničkog truda i činjenice da iz godine u godinu imamo sve više sadržaja koji jamče zadovoljstvo turista, produženje turističke sezone te time i samo povećanje broja noćenja na otoku.
Malo tko ne zna da smo se prošle godine izborili za opstanak i samostalnost Turističke zajednice Zlarin, a to smo uspjeli upravo zbog velikog porasta broja noćenja i odličnih rezultata na drugim područjima. Veliko zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da smo ove godine oborili prošlogodišnje rekorde te do danas, 12.09.2013. imamo ostvareno 21048 noćenja, što je porast od 16,75%.
IMG_4726-aStatistički podaci pokazuju da je Zlarin i dalje najpopularniji među Austrijancima koji dobar trend dolazaka nastavljaju od lani, slijede ih Nijemci, Česi, Norvežani, Šveđani te stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva.
Apsolutni „hit ljeta“ su domaći turisti koji su ove godine ostvarili 3,3% više noćenja nego prošle godine.