OPERA “DIDONA I ENEJ“ IN MEMORIAM VLADIMIR BUNETA

Screenshot_33Pozivamo Vas na koncert u spomen na Vladimira Bunetu, prvog čovjeka Zlarina koji je imao najduži radni vijek kao predsjednik Mjesnog odbora Zlarin i Turističke zajednice Zlarin, vizionara koji nas je bez riječi i iznenada ostavio sa previše započetih projekata i nedovršenih ideja, i najvažnije velikog prijatelja čiste duše i velikog srca koji je svo svoje vrijeme živio za dobrobit i razvoj našeg otoka, a na čiji se gubitak još nismo navikli.

Koncert koji je ujedno i dobrotvornog karaktera održat će se u đardinu hotela „Koralj“, sljedeći ponedjeljak 18.07.2016. s početkom u 21:15h te Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovu prigodu i sjećanje na dragog nam Dadu.

Želja nam je prikupljenim sredstvima završiti njegov projekt obnove dječjeg igrališta te potaknuti mještane i prijatelje Zlarina da usprkos teškim vremenima nastavimo surađivati za boljitak mjesta i sviju nas. Naime, Dado je svojim dugogodišnjim radom i trudom organizirao brojna događanja tijekom cijele godine, a naročito ljeti kada je uz nastojanje da Zlarin živi i diše kroz stvaralaštvo vlastitih žitelja animirao mnoge i podupirao svaku novu aktivnost i ideju.

Sada je na svima nama izazov da nastavimo gdje je on stao i da kroz područja svojeg djelovanja pridonosimo daljnjem razvoju Zlarina kako bi postao zaista kvalitetno mjesto za življenje u sređenoj sredini te snažna i jedinstvena destinacija.  

 

Antiphonus ansambl

Screenshot_32Članovi Antiphonus ansambla iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Glazbenici različitih profila grade delikatan repertoar, njegujući djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja. Od osnutka 2008. godine, ansambl je nastupao na Glazbenim večerima u sv. Donatu, Ljetnom festivalu u Rovinju, Dobronićevim večerima u Jelsi, a osim niza samostalnih koncerata, snimao je za HRT. Ansambl je 2009. godine održao četiri koncerta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u ovoj će sezoni održati četiri koncerta uz potporu Grada Zagreba. Poseban odjek kod publike i kolega ostvario je koncert 7.11. ove godine održan na Ksaveru, s programom Biberovih Rosenkranz sonata i moteta Gesualda i Palestrine.

Članovi ansambla:

Cerovčec Monika – Didona

Jembrek Ana – Belinda

Barić Anabela – 1.vještica

Matana Vesna – 2.vještica

Runje Sonja – Čarobnica

Klisović Franko – Enej

Panić Želimir – Duh

Berdović Srđan – Mornar

Hudeček Vjekoslav

Rener Boris

Fačini Tomislav – dirigent, čembalo

Silvio Richter – violina

Helga Korbar – violina

Vlatka Peljhan – viola

Zajcev Pavle – čelo

Elisa de Marca – lutnja

Organizatori: Udruga Antiphonus, Hotel “Koralj”, Turistička zajednica Zlarin