OTVARANJE ZLARINSKE LJETNE SEZONE

KONCERT

Orest Shourgot i Martin Draušnik, 11.07.15.

Untitled-1Ovogodišnju sezonu zlarinskih događanja otvaraju Orest Shourgot  (violina) i Martin Draušnik (violina), svojim koncertom u subotu 11. srpnja, u Župnoj crkvi Marijina Uznesenja na Zlarinu. Orest Shourgot, violinist, pedagog, dirigent, komorni glazbenik, rodom iz Ukrajine, nastupao je sa svjetski poznatim glazbenicima i dirigentima od Sir Neville Marrinera do Milana Horvata. Tokom svoje karijere svirao je na raritetnim violinama starih talijanskih majstora, između ostalog na violini Antonia Stradivaria iz 1714. Od 2011. član je žirija međunarodnih violinskih natjecanja u Rusiji, Švicarskoj, Makedoniji.  Shourgot koji je već dobro poznat zlarinskoj publici ovoga puta predstaviti će Martina Draušnika, violinistu, jednog od osnivača Gudačkog kvarteta Porin, koncertnog majstora Zagrebačke filharmonije i asistenta na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Ova dva renomirana i međunarodno priznata violinista sačinili su za ovu priliku program iz majstorskih pera najvećih skladatelja glazbe za gudačke instrumente, kao što su Telemann, Aubert, Leclair, Jarnović i Halvorsen.

U organizaciji Turističke Zajednice Zlarin i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, koncert će se održati u subotu 11. srpnja, u Župnoj crkvi Marijina Uznesenja u Zlarinu, s početkom u 21:00 sati.

Postoji mogućnost brodskog prijevoza iz Šibenika za Zlarin redovnom brodskom liniom u 19:30, a povratak sa Zlarina je osiguran uz najavu Turističkoj Zajednici Zlarina na tel: 022 553 557 ili e-mail: tzzlarin@net.hr

Ulaz besplatan, ali primaju se donacije za obnovu crkvenih vrata.