Premijera filma „Spomenko“

image002Ponosno predstavljamo premijeru dokumentarnog filma „Spomenko“ koja prati svakodnevnicu svima nam znanog i dragog velečasnog Spomenka Bagarića.
On živi i radi na otoku Zlarinu od 1986. godine, i jedini je predstavnik neke institucije koja funkcionira na državnoj razini, koji tamo živi. S obzirom na određeni napor koji ulaže da ni na koji način ne napreduje u hijerahiji institucije za koju radi (što mu zasad uspjeva), za zaključiti je da je sretan i spokojan, kako svojim odabirom profesije, tako i mjesta službe. Izdvojen od centara moći, politikantstva, karijerizma, može se na miru posvetiti onome što mu je u životu najvažnije; filozofiji i prijateljima.
Film je fokusiran na njegov život zimi, kada je u mjestu nekih 150 stalnih stanovnika. Sam Spomenko je narator, dok ga kamera prati u svakodnevnom životu, dok radi ili dok prica o temama koje ga zanimaju; toleranciji, samoći, radosti, prijateljstvu, osobnoj sreći, i dobrim tenisicama.
Pratimo kako se nosi sa samoćom, sa prolaznošću, sa svojim slabostima i kako uspijeva težinu samoće preokrenuti u vlastitu korist. Iznosi svoja zivopisna razmišljanja i poglede na svijet, dok šeće razrušenim zaseokom, vozi biciklu kroz pusto mjesto, ili reže smokvine grane, pokazujući da jednostavnost ne znači i banalnost.
Film je sniman prema ideji braće Lovrenčić, a u produkciji Signi studia. Autori i režiseri su Bruno Lovrenčić i Dražen Nenadić, dok je Luka Lovrenčić snimatelj. U filmu se koristi glazba Maria Knezovića iz benda Zoster.
Film je sniman u prvom mjesecu po raznim lokacijama otoka Zlarina.

Po završetku premijere i do kasno u noć će nas zabavljati lokalni bend Saugensi i DJ Bore.

02.08.; 21.30h, Trg Ispo Leroja
Signi studio