ŠIRI LJUBAV ILI MUČI

Pozivamo Vas 14.8.2022. Ispo Leroja na koncert Porto Morto, Nemanja, Matilda.

 
💊 Porto Morto 💊
Porto Morto su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon), a njihov zvuk teško je svrstati u okvire pojedinačnih žanrova – od progresivnog popa, art rocka do indie elektronike, Porto Morto okuplja glazbene stilove u prepoznatljiv i uvijek svjež kontekst i autonomni glazbeni jezik. Stoga ni ne čudi da je upravo Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja domaće glazbene scene u proteklih nekoliko godina. Nakon istoimenog albuma prvijenca iz 2016. uslijedio je fantastično prihvaćen album ‘Portofon’ (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, i koji je Porto Mortu priskrbio tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Krajem 2021. Porto Morto izdaje treći studijski album ‘Portopop’ kojim su definirali novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. ‘Portopop’ je najavljen svježim singlovima ‘Čekam ih’, ‘Vrijeme za čilanje’ i ‘Fatamorgana’ koji su popraćeni odličnim spotovima snimljenim u vlastitoj produkciji. Album je proglašen jednim od najboljih regionalnih albuma u 2021. od strane niza portala i glazbenih kritičara, a povodom promocije u ožujku 2022. napunili su zagrebačku Tvornicu Kulture na koncertu za pamćenje. Istog mjeseca osvojili su Porina za najbolji alternativni album 2021. godine, a 9. svibnja ove godine nastupaju kao jedan od 15 odabranih mladih europskih glazbenih nada u sklopu trećeg digitalnog izdanja Music Europe Day, u organizaciji Europavox projekta.
 
🔮 nemanja 🔮
nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, autor i glazbenik aktivan u bendovima pastele, Para
Lele i NLV, koji je snimio i objavio albume Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020.).
Uspjeh nemanjinih izdanja očituje se u rasprodanim vinyl izdanjima od kojih su mnoge našle svoje mjesto u raznim državama svijeta. Uz to, bend je i sve poznatija koncertna atrakcija koja raspleše sve prisutne svojim kozmičkim ritmovima.
Članovi benda su Matej Perić (bubnjevi), Karlo Lugarić (udaraljke), Laura Matijašević (bas), Ana Kovačić (saksofon, sintisajzer) i Luka Šipetić (gitara).
 
👼 Matilda 👼
Mate Ponjević uz svoje matične bendove Fire in Cairo i Pitaj Klince u koronskom razdoblju pokreće solo projekt Matilda.
Njegova kućno-producirana EP trilogija naišla je na pohvale kritike, a snoviti zvuci ovog kantautorskog projekta poslužiti će kao izvrsno šljim zagrijavanje.
 
Upad na koncert je besplatan, a izvođače možete podržati ubacivanjem donacije u naznačeno mjesto. 💸
 
Program je financiran od strane Ministarstva Kulture Republike Hrvatske i TZ Zlarin.