Snimanje Zlarin

IMG_2104Kasno proljeće  – ili rano ljeto, kako želite, idealno je doba za snimanje na Zlarinu, uvjerili smo se još jednom boraveći na, malom otoku brnistre i smilja“. Ovom prigodom ekipa emisije Kulturna baština – urednica i scenaristica Edda Dubravec, redatelj Luka Marotti i snimatelj Tvrtko Mršić

započela je rad na dvije petnaestminutne emisije.

Prva je o brodu Nirvana – zasnovana na sjećanjima suvremenika i materijalnim ostacima – fotografijama, ispravama i predmetima s broda koji je iz svoje matične luke u Zlarinu  tridesetih godina prošloga stoljeća vozio birane putnika u turističke obilaske naše obale i otoka, a osim toga,zajedno sa svojom posadom „glumio“ je u filmu „Princeza koralja“.

IMG_2328 

IMG_2218

IMG_2083Druga se emisija bavi prošlosti Zlarina kroz Zavičajni muzej koji tek stvara svoje zbirke, pa smo zato osim onoga što se zasad može vidjeti u njegovim policama, poput memorijalne sobe pjesnikinje Vesne Parun, mnoge scene snimili  u autentičnim prostorima uz pomoć mještana koji su nam osim svojih slikovitih nošnji rado pokazali i dio obiteljske ostavštine, prvenstveno koraljnog nakita koji je još jedan zaštitni znak Zlarina. Ukratko, nadamo se lijepim i zanimljivim emisijama, a koliko smo u tome uspjeli prosudit će i stanovnici Zlarina.