SUPERTOON I NA OTOKU ZLARINU

 

Međunarodni festival animacije i stripa Supertoon, čije će se 12. izdanje održati u Šibeniku od 19. do 23. srpnja, službeno uključuje stripove u svoje natjecateljske programe. Ove će godine festival dodati u svoj program natjecanje stripova i izložiti izabrana djela.

S obzirom na to da su umjetnici tijekom pandemije ostajali kod kuće i radili od kuće, mnogi od njih uspjeli su naći inspiraciju i u „novom normalnom“ i pronaći vremena za produktivnost na nove i zanimljive načine, što je, vjerujemo, rezultiralo brojnim novim djelima koja zaslužuju biti prikazana široj publici ”, rekao je Lukarov.

Nakon godine bez presedana pune izazova i neizvjesnosti – u umjetnosti, filmskoj industriji i svim ostalim aspektima života – organizatori Supertoona žele posjetiteljima festivala ponuditi festivalsko iskustvo uživo koje je epidemiološki sigurno koliko je zabavno i edukativno, baš kao što su to učinili i 2020. godine, s dodanim sadržajem koji će privući novu publiku, kao i goste festivala.

Supertoon stiže i na otok Zlarin u četvrtak 22. srpnja na Kotlu s početkom u 21 h, te pozivamo svu djecu i odrasle da se priključe festivalu animiranog filma.