TRIO SERAPHIM

Pozivamo Vas na koncert Trio Seraphina koji će se održati u četvrtak 28.07.2022. u 21.30h u Crkvi Marijina Uznesenja.

MONIKA CEROVČEC, sopran

VEDRAN KOCELJ, trublja

PAVAO MAŠIĆ, orgulje

 

„La Vergine degli Angeli“

Giuseppe Verdi                                   

Uvertira iz opere Nabucco

Gioacchino Rossini               

Fac ut portem (Stabat Mater)

Georg Friedrich Händel

Suita u D-duru, HWV 341        

                    Overture

                    Allegro

                    Aria

                    Rigaudon

                    March

 Wolfgang Amadeus Mozart  

Laudate Dominum

 Georges Bizet                                     

Agnus Dei

 Giuseppe Verdi                                   

La Vergine degli angeli (La Forza del Destino)

 Giacomo Puccini                  

Salve Regina

 Pietro Mascagni                         

Regina coeli laetare (Cavalleria Rusticana)

 

Trio Seraphim ansambl je posvećen rado slušanom repertoaru za glas, trublju i orgulje. Ujedinivši ponajbolje hrvatske soliste, na glazbenoj je sceni prisutan od 2018. g., a njihovi koncerti odlikuju se originalnim skladbama i obradama koje posebno priređuju za svoje nastupe, uvijek praćene laskavim kritikama publike i struke.

 

Monika Cerovčec solistica je Zbora Hrvatske radiotelevizije i ansambla Antiphonus. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je studije glazbene kulture i solo pjevanja (u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko). Debitirala je u zagrebačkom HNK-u u ulozi Drugog dječaka (W. A. Mozart: Čarobna frula), a kasnije nastupa u ulogama Nimfe (C. Monteverdi: Orfej), Gianette (G. Donizetti: Ljubavni napitak), Karolke (L. Janáček: Jenůfa) i Jelene (I. Zajc: Nikola Šubić Zrinski). Godine 2005. nastupila je u Dubrovniku u ulozi Bastiena (W. A. Mozart: Bastien i Bastienna). Iste godine osvojila je 1. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku, a zatim odlazi u Mainz u Njemačkoj gdje uči kod A. Karasiaka. Pohađala je i majstorske tečajeve mnogih, svjetski poznatih pjevača, kao što su M. Lipovšek, C. Eder, L. Spitzer, M. Nador. Kao solistica nastupala je s Orkestrom Hrvatske vojske, Orkestrom HRT-a,  Zadarskim komornim orkestrom te Cantus Ansamblom. Zapaženi su njezini nastupi na području baroknog, ali i suvremenog repertoara: za projekt kantati francuskih skladatelja Ljubav nježna, ljubav okrutna, uz Hrvatski barokni ansambl, osvojila je nagradu Orlando, a bilježi i istaknute nastupe uz pijanista Filipa Faka, te ansambl Cantus (s kojim je 2016. izvela monodramu Erwartung A. Schoenberga).

 

Vedran Kocelj, jedan od vodećih hrvatskih solista na trubi i solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a, diplomirao je trubu u Ljubljani kod Stanka Arnolda. Usavršavao se na majstorskim tečajevima kod Johna Wallacea, Bo Nilsona i Eda Carrola, a svirao je i u Orkestru mladih Gustav Mahler pod vodstvom Pierrea Bouleza. Često tražen za izvedbe repertoara od baroka do suvremene glazbe, redovito nastupa uz ansambl Cantus i Hrvatski barokni ansambl, Zagrebačke soliste, matični orkestar, kao i sve značajnije hrvatske orkestre, te one inozemne. Rado izvodi suvremenu hrvatsku glazbu, te su cijenjene njegove izvedbe Bjelinskog, Papandopula i Kelemena (čiju je Tromberiju solistički praizveo). Posljednjih četrnaest godina surađuje s orguljašem Pavlom Mašićem u izvedbama repertoara za trubu i orgulje, a u toj suradnji u više navrata im se pridružuje i Stanko Arnold.

Pavao Mašić, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom natjecanju orguljaša u Lausanni (2006.), razvija uspješnu karijeru koncertnog orguljaša i čembalista. Od studentskih dana redovito nastupa na festivalu Organum Histriae, u okviru kojega je osvojio i najviše nagrade na međunarodnim natjecanjima Andrea Antico da Montona 2004. i 2006. godine. Kao glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu, Mašić nastavlja bogatu tradiciju sviranja orgulja koja se u toj povijesnoj crkvi kontinuirano bilježi još od 1359. g. Usporedno djeluje u zvanju izvanrednog profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje razvija široku pedagošku djelatnost. Redovito koncertira diljem Južne Amerike, Rusije, Europe i Izraela, a kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata je s više od 25 važnih inozemnih i domaćih nagrada. Iza njega su mnoge značajne izvedbe: Šest partita i Umijeće fuge J. S. Bacha, integralne izvedbe orguljskih opusa J. S. Bacha, C. Francka i D. Buxtehudea (u suradnji s Antom Knešaurekom), koncerti za orgulje i orkestar Francisa Poulenca, Ante Knešaureka, Stjepana Šuleka i Silvija Foretića, kao i intenzivan rad na pripremi i tisku sabranih djela za orgulje Anđelka Klobučara i Franje Dugana. Snima za Hrvatsku radioteleviziju i Croatiu Records; raznolika diskografija uključuje pet solističkih albuma ovjenčanih s ukupno 11 Porina, od čega su čak dva albuma: 1685. (2011.) i Bach: Umijeće fuge (2017.) proglašeni najboljim klasičnim albumima godine. www.pavaomasic.com

Koncert je organizirala Turistička zajednica Zlarin uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.