Antiplastična borba službeno počinje!

Otok Zlarin vs. Jednokratna plastika

Pozivamo Vas na službeni početak ove jedinstvene borbe, u petak 22.03.2019., s početkom u 16h u hotelu Koralj kada će svi predstavnici trgovačkih i ugostiteljskih objekata, otočnih udruga i društva te službenih tijela potpisati povelju!

“Zlarin postaje prvi hrvatski otok bez plastike i time je nadmašio čak i odluku Europske komisije o zabrani upotrebe jednokratne plastike!”

Puna strasti i hrabrosti Ana Robb je u listopadu prošle godine pobjedivši na Adriatic Plastic Challengu, zajedno sa svojim kolegicama Natašom Kandijaš i Ivanom Kordić pokrenula cijeli val promjena i sad Zlarin službeno kreće u borbu protiv jednokratne plastike!

Vizija i glavni cilj je zamijeniti svu jednokratnu plastiku ekološki prihvatljivijim rješenjima te tako doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u prirodu.

Ovaj pilot projekt podupiru svi lokalni trgovački i ugostiteljski objekti kao i Mjesni odbor Zlarin, Turistička zajednica Zlarin, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlarin, Yacht club Zlarin, udruga “Bodulići”, KUD “Koralj” te lokalno stanovništvo. Svečana povelja koju će potpisati je ujedno i obećanje da se zaista nikada neće koristiti jednokratnom plastikom u svom poslovanju te da će podržavati i promovirati projekt “Za Zlarin bez plastike” tijekom svih kulturno – zabavnih manifestacija.

Povelju će potpisati i članice projektnog tima Ana Robb, Ivana Kordić, Nataša Kandijaš i Jelena Radošević u vidu pronalaženja alternativnih proizvoda, pružanja edukativne podrške i promocije dionika projekta na svojim web stranicama koje su već u izradi.

S velikom željom da uspijemo u svom naumu pozivamo sve prijatelje i buduće goste otoka da nam se pridruže te da aktivno sudjeluju u svakodnevnoj borbi protiv plastike!