ZLARINSKA SRDELADA 2015.

srdeladaDruštvo za unapređenje Zlarina je 1972. godine uočilo potrebu da se ljeti, kada se ovdje okupi najviše mještana, prijatelja Zlarina i turista, održe Zlarinske večeri radi zbližavanja ljudi, razonode i zabave. Tu je dakle, osim folklornih večeri održana i prva Srdelada koja je pokazala da su na Zlarinu takve priredbe ljeti potrebne: da bi se jelo, pilo i pjevalo u prijateljskom raspoloženju i atmosferi.

Cijeli Fingac je bio okićen lampionima i zastavicama, kotao je bio ukrašen različitim ribarskim rekvizitima, a ljudi su sjedili na travi čekajući srdele dok se pjesma čula sa svih strana. Na gradelama od metra pekle su se srdele i cijeli je Zlarin mirisao po njima, a balotari, prepoznatljivi po svojim mornarskim majicama posluživali su goste.

zlarin_srdelada3 (1)Četrdeset i tri godine kasnije nije se mnogo toga promijenilo. Članovi Udruge Tatavaka postali su čuvari te tradicije i zahvaljujući njima se i dan danas može osjetiti ugođaj tih starih vremena.

Udruga Tatavaka u suradnji s Turističkom zajednicom Zlarin Vas i ove godine poziva na Srdeladu  gdje neće nedostajati ni hrane ni pića, a vrhunsku zabavu garantira grupa „Furešti“. Početak je u 22 sata na Trgu Fingac.

Organizatori:

Udruga Tatavaka, Turistička zajednica Zlarin

Datum održavanja 31.07.2015., 22h