ZLARINSKO STOTO LITO

Dragi mještani, turisti i prijatelji našeg malog otoka obavještavamo Vas i pozivamo da nam se pridružite u obilježavanju sto godina zlarinskog turizma. Sve je počelo davne 1922.  kada je osnovano “Društvo za poljepšavanje i promet strancima”. Od tad Zlarin se razvijao počevši od prvih pansiona, konačišta, vila, taverni, restorana i hotela Koralj te turističkog broda Nirvana. Sa porastom broja gostiju posebno se pazilo i na kulturne i zabavne sadržaje na otoku da se udovolji što više svima koji žive i borave na otoku pa su kroz misto prošle razne glumačke skupine, likovni i glazbeni umjetnici, organizirale su se fešte i sportske aktivnosti, a nije se zaboravila ni najmlađa populacija za koju se uvijek našla neka predstavica, glumačka radionica i pokoji turnir.

E pa tako ćemo nastojati i ovo lito da Vam raznim sadržajima obogatimo odmor i da Vam boravak na Zlarinu ostane u najljepšem sjećanju.

Program je ujedno posvećen i stotoj obljetnici rođenja najistaknutije hrvatske pjesnikinje rođene upravo ovdje, Vesni Parun. A u našem uredu možete naći i raznolike promotivne materijale upravo u svrhu promocije ovih obljetnica.