bjazic2
image001

GASTRO

Misa i književni susret u spomen na velikog Mladena Bjažića

Povodom obljetnice smrti dragog nam barba Mladena, našeg mještanina i velikog hrvatskog pjesnika i književnika, sutra 24. siječnja u 10h održat će se misa zadušnica u crkvi Uznesenja Marijina. Nakon mise i polaganja vijenca, imat ćemo u hotelu Koralj mali književni susret s pjesnicima Ivanom Dobra, Dinkom Škevinom te Mladenom Truta. Književni susret će se […]

Opširnije…

6. Prvenstvo Jadranskih otoka u stolnom tenisu

Pripadnici našeg DVD Zlarin već 6 godina njeguju ovaj sport, organiziraju turnire, druže se i natječu protiv stolno teniskih klubova na amaterskoj razini. Njihove su aktivnosti prepoznate pa su ove godine pozvani od STK “Pag” na 6. prvenstvo Jadranskih otoka, koje se održava na otoku Pagu, 30.IX 2017. Eto malog rariteta. Naš otok ima svog […]

Opširnije…

OBAVIJEST IZNAJMLJIVAČIMA – PROJEKT “LIKE HOME”

Poštovani iznajmljivači, I ove godine nastavlja se projekt označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom “Like HOME”. Ovim putem pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije da se prijave s propisanom dokumentacijom do 27. rujna 2017. godine. Osim prijave u glavni brend Like Home, iznajmljivači imaju mogućnost specijalizacije u 4 podbrenda, i to […]

Opširnije…

Memorijalni malonogometni turnir “Luka Lovrenčić”

  Pozivamo Vas sve na Memorijalni malonogometni turnir “Luka Lovrenčić” koji će se održati u subotu, 23.09.2017. Okupljanje ekipa biti će u 14:00 h na Fingacu, a početak turnira predviđa se u 15:00 h.

Opširnije…

->PROČITAJTE OSTALE VIJESTI

 

IZDVAJAMO
OTOK KORALJA
Otok koralja

Naš prekrasan otok je stoljećima poznat po svojim koraljima. Od davnina naši pretci su se bavili njegovim izlovom i obradom. I nekad kao i sada, koralji su brojne naraštaje, očaravali svojom bojom i postali sinonim Zlarina kao i zdravlja, bogatstva i ljubavi. Sama riječ dolazi od grčke riječi kuralion što znači kćer mora.

ZELENI OTOK
Zeleni otok

Zlarin je već na prvi pogled zeleni otok. Kada se brodom približavate otoku zapanji vas bujno zelenilo divljih borovih šuma koje su potpuno prekrile otok i tek tada postajete potpuno svjesni da idete ka prelijepom otoku zdravlja i vitalnosti.

ZLATNI OTOK
Zlatni otok

Zlarin su već u 15. stoljeću prozvali zlatnim otokom. Da li prema nekim stručnjacima koji tvrde da samo ime Zlarin dolazi od latinskog izraza „Insula auri“ što znači otok zlata ili zlatni otok ili pak zbog kristalno čistog mora, idilične prirode, borovih šuma, pješčanih plaža, uvala i uvalica ili možda zbog mira kojeg pruža ovaj otok, nikada ne ćemo znati.

OTOK BLAGA
 Otok blaga

Zlarinske crkve prepune su blaga – zlata i grana crvenog koralja koje su im pomorci, kao zavjet, ostavljali u naslijeđe. Najstarija je crkva Gospe od Rašelje, smještena u polju izvan mjesta. U crkvi Gospe od Rašelje čuva se bratovština.

en-play-badge en-play-badge

PRIJAVA-GOSTIJU

banner_zlarin

Gdje se nalazimo

Parking Sign PLO

KARTA OTOKA ZLARINA

kartazlarinanova

WEB

DRUGIMEDIJI

1402056229__FaceBook

KUTAK ZA IZNAJMLJIVAČE

logosibenik

tzsknin

tzsknin

Pretplatite se na novosti Pretplatite se na novosti